Kinderzwerfboek

Wat is Kinderzwerfboek?

Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Voor lezen is namelijk het hele brein nodig: de waarneming, de taal, het redeneren, het geheugen de aandacht en het vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Ook prikkelt lezen de verbeeldingskracht: je kunt je echt helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar lezen is vooral erg leuk en ontspannend.


Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven…


Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten de boeken daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op deze website. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk boeken laten rondzwerven. Het liefst meer dan een miljoen! Zodat alle kinderen overal leuke boeken kunnen vinden.


Klik voor meer informatie op het kinderzwerfboek logo.Kinderboerderij schutterspark

Wij vinden dit een mooie organisatie!


Daarom zijn wij begonnen met een kinderzwerfboek station. Wij hebben een klein kastje ingericht met kinderzerfboekjes. Dus kom gerust langs om een gratis boek mee te nemen of in te leveren.

Wilt u het park niet bezoeken en komt u alleen voor een boek? Ga naar een van onze medewerkers zodat een gratis zwerfboek ook echt gratis blijft. Op deze manier blijven de boeken voor iedereen bereikbaar!